Maja Heuer har varit The Glass Factory trogen sedan starten 2010 men någon förlängning blir det inte för museichefen som ny överlåter stafettpinnen till någon annan.

Den 19 augusti tillträder Heuer som museiutvecklare på Blekinge museum i Karlskrona istället.

 

– Jag har fått ett nytt fantastiskt jobb, säger Maja Heuer och fortsätter.

– Jag var med och startade The Glass Factory för nästan tio år sedan och tio år är väldigt lång tid. Jag sökte nya utmaningar och fann Blekinge museum som hade utlyst en tjänst, så på den vägen är det.

Under sin tid på The Glass Factory har Heuer fått en lite verksamhet att växa sig allt större där museet fått flera utmärkelser.

– När vi startade The Glass Factory hade vi ingenting till en början men med hjälp av Emmaboda kommun så sattes verksamheten igår. Sedan har det bara varit en otrolig resa. Jag har sett museet växa och folk flyttat in till samhället, säger hon och fortsätter.

– Efter ett tag behövs det nya ögon och nya personer in i verksamheten som kan utveckla den vidare och nu kände jag att det var dags att ge plats åt någon annan.

I Blekinge och Karlskrona blir det en helt annan roll för Heuer.

– Ambitionen är att bygga upp ett världsarvsmuseum i Karlskrona och det är lite det jag kan allra bäst. Det ska bli väldigt roligt att få göra det och börja på något nytt, säger hon.

Hur känns det att lämna något som du byggt upp från start?

– Så klart känns det lite vemodigt samtidigt eftersom vi har blivit lite som en familj i hela Emmaboda. Jag har trivts väldigt bra och haft ett fantastiskt jobb och underbara människor runtomkring mig. Jag älskar verkligen det här jobbet men nu var det dags att testa på något nytt, avslutar hon.