Museum drar ned på öppettiderna

Öppethållandet på The Glass Factory minskas under vintern. Fram till slutet av april är anläggningen endast öppen för besök under helgerna.
BODA GLASBRUK. I ett pressmeddelande på tisdagen meddelar kommunen att öppethållandet för allmänheten minskas på The Glass Factory från den 21 december till den 26 april.
I december och januari ska glashyttans ugn renoveras och från den 21 december till den 26 april är verksamheten stängd för besökare på vardagar och öppen på lördagar och söndagar mellan 11.00 och 16.00.
Enligt bildningschefen Lennart O Werner beror detta på att det är få besökare på The Glass Factory under vinterhalvåret.
– Vi koncentrerar verksamheten för besökare till helgerna och personalen får därmed mer tid för att förbereda aktiviteterna under veckorna. Man får också tid att mer aktivt marknadsföra verksamheten, bland annat mot researrangörer. Vad gäller dagligt öppethållande fokuserar vi på sommarhalvåret, säger Lennart O Werner.
Bildningsnämnden står bakom beslutet.
– Det är den tillförordnade chefen för The Glass Factory Jan Dzedins som har utarbetat den här principen för öppethållandet. Det kommer att vara verksamhet i veckorna, men den är inte för besökare.