Knark gömdes i ventil på The Glass Factory

Hantverkare har hittat narkotika gömt i ventilationsanläggningen på The Glass Factory. Polisen var på platsen på torsdagen.
Vilken typ av knark det rör sig om är ännu oklart.
BODA GLASBRUK. Barometern har fått ett tips om att polisen har gjort ett tillslag gällande narkotika på The Glass Factory. Detta vidimeras av bildningschefen Lennart O Werner.
– Det stämmer, tyvärr. Det pågår ett ventilationsarbete på The Glass Factory och under arbetet hittade entreprenadfirmans personal ett paket gömt. Det innehöll av allt att döma narkotiska preparat. Polisen var på The Glass Factory på torsdagen, säger Lennart O Werner.
Saken är nu ett polisärende och fyndet polisanmäldes av företaget som fann paketet.
– Paketet ska ha varit av en kortleks storlek, men exakt vad det innehöll vet jag inte.
Paketet hittades på en ”allmän yta” där såväl besökare som personal kan vistas.
– Kulturchefen Jan Dzedins har informerat personalen på The Glass Factory om det inträffade. Nu gör polisen en utredning av detta och vi följer naturligtvis den med stort intresse.
Det har florerat ett rykte om att förekommer narkotika på The Glass Factory.
– Vi har inte hört detta rykte, och dessutom behöver vi mer konkreta uppgifter än ett rykte. Nu har vi fått en konkret indikation på detta, men vi vet inte vem som har placerat drogerna på The Glass Factory eller hur omständigheterna ser ut.
– Detta är naturligtvis oerhört beklagligt. Det ska inte förekomma narkotika i några av kommunens verksamheter. Det ska vara ordning och reda och droger hör inte hemma på en arbetsplats.
Kommunpolisen Caroline Gyberg har inget ytterligare att tillägga.
– Vi var i Boda på torsdagen och inleder nu en utredning. Det finns inga misstänkta i nuläget, säger Caroline Gyberg.
Det har ännu inte gått att få fram uppgift om vilken typ av narkotika det handlar om.